top of page
  • Foto van schrijverLukas

Ik heb weer zin in het weekend 😍

Bijgewerkt op: 4 aug. 2023

Als Bine in de groepschat schrijft dat ze “zoooooo zin heeft in de groepswandeling” of Tom “gewoon heel blij is om iedereen weer te zien”, word ik helemaal blij. Eindelijk kan ik mijn avonden en weekends weer vullen met een goede mix van oude bekenden en nieuwe gezichten. Door Meet5 is het weer gezellig in mijn leven. Met Premium kan ik mijn nieuwe bekenden ook privé schrijven na een geslaagde avond ☺️

Meet5-deelnemers in een restaurant tijdens een weekend activiteit.

Dat was een paar maanden geleden wel anders. In mijn vriendenkring was het stil geworden. “Hoe kan er nou helemaal niemand tijd hebben?”, vroeg ik me af. “Waarom zegt er altijd wel iemand af? Waarom zeg ik zelf af?” De goede tijden lagen achter ons of ver voor ons. Toen er op een vrijdagavond weer iemand kort van tevoren afzei, besloot ik dat er iets moest veranderen. En wel meteen 🍻Mijn vriend Volker zei steeds vaker “Dan kan ik niet. Dan ben ik bij een Meet5-activiteit.” Een paar jaar geleden had ik het niet aangedurft om online met anderen een afspraak te maken. De laatste jaren is mijn werk ook steeds meer online en voelde het allemaal stuk vertrouwder.


Ik meldde me snel aan bij de eerste activiteit die ik zag: “Koffieleuten met taart”. Dat klonk goed, vond ik en ik was erg nieuwsgierig hoe het zou zijn. De andere deelnemers zagen er op hun foto’s in elk geval aardig uit, en dat toch een goed begin. Ik zag ook dat andere leden mijn profiel bekeken. Daar werd ik nieuwsgierig van, maar ik had toen nog geen Premium 😊Op de dag van de eerste activiteit was ik een beetje nerveus. Daar moet ik nu nog steeds om lachen. Na een ontspannen start verraste het meest hoe verschillend onze achtergronden waren. Een medewerker in een reisbureau, de eigenaresse van een kledingwinkel, een sieradenverkoopster en ik zelf als architect, er zaten allemaal verschillende mensen. En wat ons verbond was het gevoel: dat we blij waren dat de anderen er waren en dat we niet de ene afzegging na de andere kregen.


Het werd steeds gezelliger. Voor de andere gasten misschien wat te luidruchtig en giechelig. Matthias vertelde na zijn derde dubbele espresso zo serieus over de kunst van het koffie zetten dat hij niet merkte dat het gesprek al ergens anders over ging. We hielpen Martina met familieproblemen, vooral door te luisteren naar haar kant van het verhaal. Verder ging het eigenlijk over van alles en nog wat.Een paar anderen uit de groep hadden hetzelfde gevoel als ik. We merkten dat we het nog steeds leuk konden hebben met anderen, maar we hadden verleerd om er de tijd voor te nemen. Uit die eerste kleine groep is nu een vriendenkring ontstaan van zo’n twaalf mensen die regelmatig afspreken, en plek open laten voor nieuwe mensen. We schrijven elkaar via de groepschat van de activiteiten en ik schrijf na afloop ook graag direct met nieuwe mensen. Het belangrijkste van mijn Premium-lidmaatschap is dat ik niet hoef te wachten om te kunnen aanmelden voor een activiteit. Ik wil graag zeker weten dat ik een plekje heb ☕️ 🍰


De grootste verandering door Meet5 is voor mij dat ik eindelijk weer zin heb in mijn weekends. In de maanden en jaren daarvoor was er steeds zoveel onzekerheid met wie ik zou afspreken en of dat wel door zou gaan. Nu heb ik via Meet5 voor mijn gevoel wel duizend vrienden om mee af te spreken, waar ik ook ben 🍀Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page