top of page
  • Foto van schrijverLukas

4 Redenen waarom nieuwe mensen in je leven zo belangrijk zijn

Meet5 is er in de eerste plaats om je te helpen om nieuwe vrienden te maken. En dat is belangrijk! We geven je vier redenen waarom het belangrijk is om nieuwe vrienden te vinden en vriendschappen te onderhouden.


1. Sociale contacten maken gelukkig

“Samen ben je minder alleen.” Klinkt als een dooddoener, maar het is echt zo. Contact met andere mensen maakt je gelukkiger. Sociale contacten helpen je in slechte tijden en laten je delen in de leuke momenten. Dat draagt allemaal bij aan je levensplezier.


2. Andere mensen geven een breder perspectief

Door de interesses en ervaringen van anderen krijg je een bredere kijk op de wereld. Er is veel nieuws te ontdekken! Maakt niet uit of om reizen, alledaagse situaties of werkervaringen gaat, als je het er met andere over hebt, krijg je nieuwe inzichten.


3. Sociale contacten houden je gezond

Onderzoek van de University of North Carolina heeft aangetoond dat mensen met veel sociale contacten minder last hebben van ontstekingen, hoge bloeddruk en overgewicht. Als gevolg daarvan hebben ze minder hartziektes, beroertes en diabetes.


4. Sociale isolatie verlaagt je empathie

Er is een neurologische verandering bij mensen die alleen thuis zitten en voorbeeld Netflix kijken in plaats van iets te ondernemen en nieuwe mensen te leren kennen. Die verandering verlaagt het vermogen om met anderen mee te voelen.Was dit het zetje dat je nodig had? Meld je dan aan voor Meet5 en leer bij groepsactiviteiten nieuwe mensen kennen. Niet alleen voor de nieuwe vrienden die je er maakt, ook om gezonder te leven!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page