top of page
  • Foto van schrijverFrank

Zo plan je een goede outdoor-activiteit 🌳

Bijgewerkt op: 4 aug. 2023

Frisse lucht. Beweging. Natuur. Er gaat niks boven buiten zijn! Voor je eigen activiteit is een wandeling of fietstocht dus perfect! Met een klein beetje voorbereiding geef je alle deelnemers nuttige informatie en heeft iedereen het leuk.

Twee mensen wandelen in het bos als onderdeel van een Meet5-activiteit

📍 TrefpuntKies een duidelijk trefpunt, dat in Google Maps goed herkenbaar is. Het helpt als het een bekende plek in de buurt is, bijvoorbeeld vuurtoren of een standbeeld. Bij koud of slecht weer is een overdekt en beschut trefpunt wel zo fijn. Dat kan bijvoorbeeld ook een bushalte of een café zijn.


🅿️ Parkeerplekken en bereikbaarheid

Kies liever een trefpunt waar iedereen goed met het openbaar vervoer naartoe kan komen en waar voldoende parkeergelegenheid in de buurt is. Automobilisten zijn extra blij als ze gratis kunnen parkeren.
🍴 Cafés of restaurants

Kun je op de route op een leuk plekje pauzeren met iets te eten of drinken? Daar is meestal iedereen blij mee, zeker als dat bij koud weer binnen kan. Vertel de andere deelnemers vooraf wat je plannen zijn, zodat ze weten of ze snacks, lunch of wat geld mee moeten nemen.


🏋️ Afstand en moeilijkheidsgraad

Andere deelnemers willen kunnen inschatten of jouw activiteit niet te zwaar voor ze is of te lang duurt. Vermeld dus in de beschrijving de afstand en moeilijkheidsgraad. Je kunt daarvoor je route in online tools invoeren. Dan zie je er vaak zelfs de hoogtemeters bij.


Help deelnemers ook met de voorbereiding door te vermelden of jullie op bijzonder terrein onderweg zijn. Zijn er bijvoorbeeld waterdichte schoenen nodig?


🏰 Wat is er onderweg te zien?

Stroomversnellingen, promenades, monumenten, historische gebouwen… Kies een paar van de highlights langs de route. Dat laat zien dat je goed voorbereid bent en maakt anderen ook nieuwsgierig, zeker als het minder bekende highlights zijn.


Een goede voorbereiding vooraf kost een paar minuten meer, maar helpt je om met een goed voorbereide groep passende mensen op pad te gaan. Veel plezier onderweg!Recente blogposts

Alles weergeven

Meet5 is er nu ook in het zuiden! 🤩 🥳

Met een maandelijkse activiteit starten we nu officieel ook in Zeeland, Brabant en Limburg 🚀 De eerste maandelijkse activiteiten zijn: Breda: 16 september Eindhoven: 9 september Heerlen: 2 september

Comments


bottom of page