top of page
  • Foto van schrijverFrank

Tips voor het plannen van een etentje in een restaurant 🍽️

Bij een groepsetentje in een restaurant kun je ontspannen nieuwe mensen leren kennen. Op het menu is er meestal voor iedereen wel iets te vinden, dus je activiteit is ook voor iedereen geschikt. Er zijn een paar dingen die je kunt doen voor een nog succesvoller groepsdiner.


1. Kies een passend restaurant

Zorg er in de eerste plaats voor dat je er zelf graag komt. Het is tenslotte jouw activiteit! Bekijk dan ook naar online reviews. Met meer dan 4 sterren zit je normaal gesproken goed.


Kijk op de foto’s naar de inrichting. Ziet het er gezellig uit? Kan het er lawaaiig worden met veel tafels in een kleine ruimte? Een check vooraf helpt later om het gesprek goed op gang te laten komen.


Controleer vooraf of er voldoende plek is voor de groep die je wilt uitnodigen en of het restaurant goed bereikbaar is. Heeft het restaurant veel gerechten op de kaart, dan weet je dat er voor iedereen iets te vinden is.


2. Reserveer op tijd

Een reservering is meestal nodig als je met een groep komt eten. Kijk vooraf even hoe je kunt reserveren en vraag eventueel na hoe lang van tevoren je het beste kunt reserveren.


Je kunt eventueel op naam van Meet5 reserveren. Dan is het wel handig om op z’n minst je voornaam of gebruikersnaam erbij te vermelden. Vraag bij voorkeur om een rustige tafel, zodat de focus op jullie gesprek ligt en niet op de geluiden uit de keuken of de melkopschuimer achter de bar.


3. Communiceer met de groep

Hou de anderen op de hoogte als je informatie hebt. Meld het bijvoorbeeld als je gereserveerd hebt en vertel op welke naam je dat hebt gedaan. Dat gaat het beste in de groepschat voor je etentje. Als een reservering niet meer mogelijk was, kunnen jullie samen naar een alternatief zoeken.


Je kunt de groepschat ook gebruiken om elkaar vast een beetje te leren kennen. Beperk dat wel een beetje als organisator: de bedoeling is om elkaar vooral in het echt te ontmoeten.


Bespreek vooraf ook vast hoe je met de rekening wil omgaan. Delen jullie de rekening na afloop? Of betaalt iedereen voor zijn eigen gerechten en drankjes? Zo voorkom je vervelende verrassingen tijdens de activiteit.Hopelijk helpt dat je bij je planning. Veel plezier met je groep en eet smakelijk!


Recente blogposts

Alles weergeven

Meet5 is er nu ook in het zuiden! 🤩 🥳

Met een maandelijkse activiteit starten we nu officieel ook in Zeeland, Brabant en Limburg 🚀 De eerste maandelijkse activiteiten zijn: Breda: 16 september Eindhoven: 9 september Heerlen: 2 september

Comments


bottom of page