top of page
  • Foto van schrijverJelle

Zo verzin je je volgende groepsactiviteit

Bij Meet5 kun je vrijwel alles organiseren om met een groep nieuwe mensen te gaan doen. Leuk hoor, die vrijheid, maar waar begin je? We geven je wat inspiratie voor je volgende groepsactiviteit.


1. Restaurants en cafés

De klassiekers blijven het goed doen. Iedereen houdt van lekker eten of drinken op een leuke plek. Alle deelnemers weten ook wat ze kunnen verwachten in een restaurant of een café, dus ze kunnen hun aandacht helemaal op de rest van de groep richten.


Meestal heb je zelf al wel een paar favoriete plekken waar je graag naartoe gaat. Voor andere leden in de regio zijn dat vaak plekken waar ze nog niet zijn geweest. Wel zo leuk om daar eens met een groep af te spreken!


Kies je een plek die je zelf nog niet zo goed kent, doe dan vooraf een beetje onderzoek. Is er voldoende plek? Is het er snel lawaaiig? Is het menu ook betaalbaar voor mensen met minder inkomen?


2. Cultuur en bezienswaardigheden

Je kunt ervoor kiezen toerist in eigen stad te spelen en een paar van de bekende plekken te verkennen. Er zijn juist ook veel festivals en musea die (nog) wat onbekender zijn. Dat zijn leuke plekken om samen te gaan verkennen.


Met een beetje geluk vind je zelf iets wat gratis te bezoeken is, om de drempel voor iedereen nog wat te verlagen. Via Google is er veel te vinden. De meeste gemeentes hebben ook een overzicht van het culturele aanbod in hun gemeente. En de lokale Uitagenda’s hebben veel te bieden.


Voor de eerste paar culturele activiteiten is het om iets te kiezen wat veel mensen aanspreekt. In die groepen kun je dan mensen ontmoeten die jouw specifieke interesses delen. Dan kunnen jullie samen naar de specifiekere tentoonstellingen of voorstellingen, die een kleiner publiek aanspreken.


3. Outdoor-activiteiten

Fietstochten en wandelingen zijn sowieso fijn, maar ze worden leuker met een groep. Je kunt de dienst Komoot gebruiken om vooraf een route uit te stippelen of een route kiezen die iemand anders al heeft bedacht.


Let natuurlijk op mooie plekken waar je onderweg langs kunt gaan en op leuke plekjes om even een pauze te nemen.


Een route hoeft niet lang of zwaar te zijn om het leuk te hebben. Kies liever voor een wat kortere tocht op een lager tempo, zodat iedereen het makkelijk kan bijhouden. Zo hebben de gesprekken meer kans en leer je de groep goed kennen.


4. Binnenactiviteiten


Bij slecht weer is er ook binnen genoeg te doen. Niet alleen veel culturele activiteiten, maar je kunt ook naar een bowlingbaan, klimhal of trampolinepark. Nee, daar ben je nooit te oud voor en het is fantastisch om te zien hoe een groep volwassenen weer even kind wordt 🤸


Je kunt ook met de groep afspreken dat iedereen een gezelschapsspel meebrengt naar een café. Sommige cafés bieden dit zelf ook al aan. Een spel brengt vanzelf het gesprek op gang, maar zorg dat de sfeer in de groep belangrijker blijft dan het winnen.


5. Populaire activiteiten in de app

Als je net begint, wil je vooral nieuwe mensen leren kennen. De activiteit zelf is dan vaak minder belangrijker, als er maar mensen op af komen!


Wat je kunt doen is door de app scrollen om te bekijken wat voor activiteiten altijd snel vol zitten. Haal daar je inspiratie voor een eigen activiteit. Zie je bijvoorbeeld dat een high tea in het weekend leuke mensen aantrekt, dan kun je er zelf een organiseren op een plek die jij leuk vindt.


Het is zelfs mogelijk om een bestaande activiteit als voorbeeld te gebruiken. Zo heb je al een goede structuur en hoef je er alleen je eigen details en beschrijving nog in te zetten.


Recente blogposts

Alles weergeven

Meet5 is er nu ook in het zuiden! 🤩 🥳

Met een maandelijkse activiteit starten we nu officieel ook in Zeeland, Brabant en Limburg 🚀 De eerste maandelijkse activiteiten zijn: Breda: 16 september Eindhoven: 9 september Heerlen: 2 september

Opmerkingen


bottom of page