top of page
  • Foto van schrijverJelle

Van idee naar leuke groepsactiviteit

Een groepsactiviteit organiseren is niet zo moeilijk. En met een paar praktische tips maak je er meteen iets heel leuks van! We beginnen bij het idee en eindigen bij de groepschat. Daar gaan we!


1. Het juiste idee vinden 💡

Zeker voor je eerste eigen activiteit zijn de klassiekers goed: iets gaan drinken of een wandeling. Kijk bij een café of je een statafel kunt krijgen, dan is het makkelijker om plekken te wisselen en iedereen te spreken.


Wil je liever iets anders, dan hebben we hier een hele lijst met ideeën. Ga bijvoorbeeld verse stroopwafels eten op de markt.


2. Nieuwe activiteit aanmaken in de app 📱


Tik in de lijst met activiteiten op + Organiseer. Je opent dan het menu voor je eigen, nieuwe activiteit.


3. Kies het aantal deelnemers 🧑‍🤝‍🧑


Je kiest hier het aantal deelnemers voor je activiteit. Vergeet niet om jezelf mee te tellen! Je kunt klein beginnen en later meer plekken toevoegen.


Als de activiteit alleen voor vrouwen of mannen bedoeld is, kun je dat ook instellen. Wil je dat alleen specifieke leden kunnen meedoen, dan kies je Alleen op uitnodiging.


Wij kiezen hier voor 8 deelnemers. Dat zijn voldoende nieuwe mensen, maar de groep kan makkelijk bij elkaar blijven op een drukke markt. Bij ons is geen uitnodiging nodig.


4. Kies een aansprekende titel ✍🏼

Kies een leuke titel die in het kort de activiteit al beschrijft. Het helpt om hier concreet te zijn, zodat anderen snel snappen wat je wilt gaan doen. Je kunt hier ook kiezen uit titels die wij al voor je als voorbeeld hebben verzameld.


Onze titel: Verse stroopwafels op de markt


5. Beschrijf de activiteit 💭

Hier zorg je dat mensen er helemaal zin in krijgen. In de beschrijving zet je in een paar zinnen de belangrijke informatie: wat ben je precies van plan? Zijn er bijzonderheden? Kun je goed parkeren bij het trefpunt?


Vooral bij wandelingen is het goed om de route kort te beschrijven. Hoe lang is de route? Heb je wandelschoenen nodig? Hoe fit moeten deelnemers zijn? Wil je ergens onderweg koffie gaan drinken?


Onze beschrijving:

“We halen verse stroopwafels op de markt en zoeken een rustig plekje om ze op te eten. Een kop koffie krijgen we ook nog geregeld voor wie dat wil. Wie gaat er mee?


Trefpunt is naast de pinautomaat tegenover de broodkraam. Dan hoeven we elkaar niet te zoeken tussen alle mensen.


Ik heb er al zin in!”


6. Kies een categorie 🍝


Om de activiteit op te laten vallen bij de juiste mensen, voegen we nog een categorie toe. Eigenlijk is er altijd een passende categorie. Zo niet, kies dan de categorie die het dichtst in de buurt komt.


In ons geval is het duidelijk: Eten en drinken


7. Stel een datum en tijd in 📅

Datum en tijd bepalen voor een groot deel hoeveel mensen zich aan willen melden. Doordeweeks zijn etentjes ‘s avonds in een restaurant bijvoorbeeld populair. In het weekend vind je sneller mensen om samen te gaan ontbijten of brunchen.


Is je activiteit buiten, hou dan de weersvoorspelling in de gaten. Als je een activiteit door slecht weer moet aflassen, schrijf dat dan altijd in de groepschat. Dan krijgt iedereen die informatie.


In ons voorbeeld kiezen we voor de zaterdagmarkt en mag iedereen beetje uitslapen. We stellen Zaterdag 28 juli om 11:00 in.


8. Leg een trefpunt vast 📍


Een duidelijk trefpunt is belangrijk voor een goede start. In ons voorbeeld hebben we een trefpunt beschreven, maar nog geen exact adres. Iemand die nieuw in de stad is weet misschien niet waar de broodkraam altijd staat. Dus we zetten het exacte trefpunt ook op de kaart.


9. Maak de activiteit aan en nodig anderen uit 💌


Alle informatie staat erin. Tik nu rechtsboven op Aanmaken en je komt op de pagina voor uitnodigingen. Alle leden in jouw radius worden hier voorgesteld. Je kunt iedereen uitnodigen of zoeken naar specifieke leden of mensen met bepaalde interesses.


Zoek je bijvoorbeeld naar “markt”, dan zie je alleen mensen met “markt” als interesse in hun profiel. Zo vind je makkelijk mensen voor wie jouw activiteit geschikt is.


10. Volg je activiteit en gebruik de groepschat 💬

Hou vooraf je activiteit in de gaten. Je ziet dan wie zich aanmeldt en kunt die mensen in de groepschat begroeten. Als er iets verandert in de plannen, kun je in de groepschat allee deelnemers bereiken.


11. Stuur eventueel meer uitnodigingen 💌

Blijven er een plekken vrij, dan kun je ervoor kiezen om meer uitnodigingen te versturen. Wie al een uitnodiging heeft, wordt niet dubbel uitgenodigd.


Recente blogposts

Alles weergeven

Meet5 is er nu ook in het zuiden! 🤩 🥳

Met een maandelijkse activiteit starten we nu officieel ook in Zeeland, Brabant en Limburg 🚀 De eerste maandelijkse activiteiten zijn: Breda: 16 september Eindhoven: 9 september Heerlen: 2 september

Commentaires


bottom of page