top of page
 • Foto van schrijverJelle

Ontdek het plezier van Meet5-activiteiten plannen

Bijgewerkt op: 25 apr.

Bij Meet5 doe je gratis aan activiteiten mee en kan je ook zelf plannen. De meeste (en leukste) Meet5-activiteiten komen van leden af. Ontdekken of plannen iets voor jou is? In dit artikel vertellen we hoe leuk en waardevol je eigen Meet5-activiteit kan zijn!Wat houdt mensen tegen om zelf een activiteit te organiseren?


Meet5-leden die nog nooit iets gepland hebben, stellen ons deze vragen:

 • Ben ik een goede organisator?

 • Vinden anderen mijn activiteit wel leuk?

 • Wat voor activiteiten kan ik inplannen?

 • Is het organiseren van een activiteit moeilijk?


Wees gerust: het is makkelijker en leuker dan je denkt. Dat vinden onze Captains ook.


Jouw activiteit is beter en populairder dan je denkt

Wist je dat activiteiten van Meet5-leden beter zijn dan die van ons team? Hun activiteiten krijgen een hogere beoordeling en zijn sneller vol dan onze koffiemomentjes, wandelingen en maandtafels.


In drie stappen je wens of idee in de Meet5-app

Want jullie hebben betere ideeën. Captain Erica zegt: “Ik hoor af en toe: ‘Er staat niets leuks op.’ Dan zeg ik: ‘Je kunt ook zelf iets organiseren.’"En dat hoeft geen koffiemomentje of wandeling te zijn. Het kan ook iets totaal anders zijn.


Het plannen van je activiteit is in 3 stappen geregeld:

1) Tik op Plannen + rechtsonder in je scherm.

2) Vul in wat je gaat doen, waar en wanneer.

3) Tik op ‘Activiteit nu plannen’ en nodig anderen uit.


Doen wat je leuk vindt

Wat moet je dan doen? Plan gewoon iets in wat je leuk vindt of wat je wekelijks al doet. “Bijna alle activiteiten samen zijn leuker dan alleen,” vertelt Captain Judith. “Het maakt niet uit op welke dag of tijd je iets organiseert, er zijn altijd wel mensen die op dat moment ook willen en kunnen.”


Veel Meet5-gebruikers hebben van hun wekelijkse (honden)wandeling, spelletjesavond of borrelvrijdag een Meet5-activiteit gemaakt, en oefenen hun hobby nu samen met andere Meet5’ers uit.


Er zijn genoeg leuke activiteit-ideeën:

 • Een internationaal diner.

 • Een privé-tour door de stad.

 • Bridge- en klaverjasavonden.

 • Uitwaaien op het strand.

 • Een bezoekje aan een pretpark.

 • Een dagtrip naar het buitenland.

Jij hebt de regie

Wat volgens Captain Sandy fijn is aan Meet5-activiteiten organiseren, is dat “je een activiteit kunt organiseren die je zelf ook leuk vindt.” Dat vindt ook Angelique: “Als je zelf een activiteit plant, heb je het voordeel dat je kunt zien of er mensen zijn met dezelfde interesses. Je kunt de activiteit zo groot of klein opzetten als je maar wilt.”


Ga je wandelen, naar de dierentuin, of klaverjassen? Met z’n vieren, zessen of toch twaalven? En doe je dat op een zaterdagavond of toch een woensdagochtend? Dat bepaal jij!

 

Jouw activiteit is een brug naar vriendschap


Hoe meer eigen activiteiten, hoe groter de kans dat je mensen tegenkomt met dezelfde hobby’s. Dan is de kans ook groter dat deelnemers terugkomen en er vriendschappen ontstaan. Dat ziet ook Captain Nihal. Anton vult aan: “Het maken van een mooi evenement geeft voldoening en daardoor leer je ook leuke nieuwe mensen kennen, maar ook jezelf.”

 

Ontdek hoe leuk activiteiten kunnen zijn.


Wil je de sfeer van het organiseren voorproeven? Dan heeft Captain Nihal een goede tip: “Wat ik heb gedaan om de spanning te verminderen, is eerst zelf deelnemen om een beetje te beleven hoe de mensen zijn en hoe zo’n uitje verliep.” Je zult al snel ervaren dat activiteiten een gezellige en ongedwongen sfeer hebben, en dat jij dus ook een leuke activiteit kunt inplannen!


Plan je eigen activiteit in


Heb jij na het lezen van dit artikel ook zin om je eigen activiteit in te plannen? Tik dan op de knop hieronder!Ontdek hier onze tips bij het organiseren van je activiteit.


We organiseren regelmatig Activiteiten-workshops. Daarin leggen we uit wat voor Meet5-activiteiten je kunt plannen en hoe je dat doet. Na deze workshop van 30 minuten kan je lekker aan de slag!Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page