top of page
Foto van schrijverJelle

10 Feiten over perfecte groepsactiviteiten!

Twijfel je nog over je volgende groepsactiviteit? Met deze tien feiten krijg je je gedachten weer in beweging en kun je keuzes maken. We kijken naar de factoren die een groepsactiviteit tot een succes maken.


Even vooraf: meestal is ‘beginnen’ de beste tip die we kunnen geven. Het is allemaal niet zo ingewikkeld. Als je eenmaal bezig bent, komt de volgende stap vanzelf naar je toe.


1. Een korte concrete titel ✍🏻

De titel is het eerste wat andere leden van je activiteit zien. Hou hem kort en beschrijvend. Organiseer je een wandeling, gebruik dan ook het woord “wandeling” in de titel.


Helder: Wandeling door landgoed Amelisweerd 🥾

Niet zo helder: De paden op, de lanen in

Je krijgt voor je titel ook suggesties in de app. Met emoji’s kun je je titel nog een beetje extra laten opvallen.


2. Een heldere beschrijving 🕮

Wie door je titel interesse heeft gekregen, wil hier concrete informatie vinden. Die informatie helpt andere leden bij de keuze om zich wel of niet aan te melden.


Vertel dus in een paar zinnen wat je van plan bent en waar deelnemers rekening mee moeten houden.


Bijvoorbeeld:

“We spreken af voor de ingang van De Veldkeuken en wandelen in alle rust een stuk door landgoed Amelisweerd. Het lijkt me leuk om even langs de boerderij te lopen en door de walnotenboomgaard.


We kunnen onderweg besluiten om nog een pauze te houden bij de Veldkeuken of het Theehuis.


En bij slecht weer gaan we pannekoeken eten 😀”


3. Een herkenbaar, bereikbaar trefpunt📍

Je kunt je trefpunt op de kaart instellen in de app. Het is wel zo handig als het trefpunt ook in woorden simpel te beschrijven is. Bijvoorbeeld een straathoek, een bushalte of gewoon een adres met huisnummer.


De beste trefpunten zijn met openbaar vervoer net zo goed te bereiken als met de auto of de fiets. Ga je iets buiten doen, dan is het fijn als je er beschut kunt wachten tot de groep compleet is.


4. Datum en tijd 🕒

Het is jouw activiteit, dus jouw keuze. Maar voor een wijnproeverij op een dinsdagochtend krijg je waarschijnlijk weinig aanmeldingen. Mensen werken of hebben om die tijd helemaal geen zin in alcohol.


Doordeweeks lopen activiteiten goed na werktijd. In het weekend heb je meer vrijheid en vind je ook voor onchtendwandelingen of brunches deelnemers.


Heb je eenmaal een tijd gekozen, pas die dan later niet meer aan. Er is altijd wel iemand die vergeet het in de agenda bij te werken.


5. Een plan voor het weer ☀️

Ga je naar buiten met je groep, dan is het weer een factor. Kiezen kun je het niet, maar je kunt je er wel op voorbereiden. Bedenk bijvoorbeeld vast een alternatief als je slecht weer kunt verwachten en geef dat door in de groepschat.


Je kunt er ook in je beschrijving of in de groepschat aan herinneren welke spullen mensen nodig hebben, bijvoorbeeld waterdichte schoenen, zonnebrandcrème of een winddichte jas.


6. Een actieve groepschat 💬

In de groepschat kun je details en vragen bespreken met de groep. Het is voor iedereen ook leuk als nieuwe aanmeldingen verwelkomd worden en zich even voorstellen.


Als het gesprek niet zo op gang komt, bekijk dan even de profielen van de andere deelnemers. Misschien zie je bij hun interesses een goed gespreksonderwerp. Dat kun je vast aanspreken, zodat iemand er tijdens de activiteit meer over kan vertellen.


7. Uitnodigingen 📬

Uitnodigingen werken. Natuurlijk bekijkt iedereen de lijst met activiteiten. Maar na een uitnodiging kijken mensen toch even preciezer naar je activiteit. Je krijgt er meer aandacht door en dat zorgt vaak voor meer aanmeldingen.


Dat is helemaal zo als je de uitnodiging verstuurt naar andere leden die sowieso al interesse hebben in jouw type activiteit. Wie in zijn interesses ‘wandelen’ of ‘natuur’ heeft staan, zal al snel een uitnodiging voor een boswandeling aannemen.


Krijg je weinig aanmeldingen, dan kun je meer uitnodigingen versturen.

8. Deelnemers die op tijd afzeggen 🛎️

Het kan altijd gebeuren dat er iets tussen komt. Kun je niet deelnemen, zeg dan zo vroeg mogelijk af. Dan kan iemand anders jouw plekje overnemen. Leden die een activiteit als favoriet opslaan, krijgen een melding als er een plek vrij komt.


Ben je de organisator, schrijf dan sowieso in de groepschat als je niet kunt. De andere deelnemers rekenen op jouw plan. Kun jij niet, dan kunnen ze samen besluiten of ze alsnog op pad gaan.


9. Een goed profiel 💯

Een profielfoto waar je herkenbaar en vriendelijk in beeld bent. Dat is al een heel goed begin.


Met een paar korte zinnen over jezelf wek je nog meer sympathie. En de tags in je interesses maken het helemaal af. Met zo’n profiel krijgen anderen snel een indruk van je en krijgen ze zin om met jou iets te ondernemen.


Vooral vrolijk lachen op je foto dus, dat zorgt voor meer aanmeldingen voor je activiteiten 😀


10. Plezier 🥳

Je organiseert een groepsactiviteit met andere volwassenen. De bedoeling is dat je daardoor nieuwe mensen leert kennen en meer plezier in je leven hebt. Maak dus de details niet al te belangrijk, jullie komen er als groep wel uit!


En ben je toch een beetje zenuwachtig vooraf, schrijf dat dan open in de groepschat. Je zult zien dat de andere deelnemers je geruststellen.


Recente blogposts

Alles weergeven

Meet5 is er nu ook in het zuiden! 🤩 🥳

Met een maandelijkse activiteit starten we nu officieel ook in Zeeland, Brabant en Limburg 🚀 De eerste maandelijkse activiteiten zijn:...

bottom of page