top of page
  • Foto van schrijverSophia

Zo maak je een profiel dat echt bij je past

Vandaag geven we je tips om je Meet5-profiel te verbeteren. Zo krijgen andere leden een goede eerste indruk en leg je makkelijker nieuwe contacten 😊


Als je een activiteit organiseert of ergens aan meedoet, zien andere leden je profiel. Met een sympathiek en uniek profiel trek je andere deelnemers aan die goed bij je passen. Dat zouden zomaar eens nieuwe vrienden kunnen worden!


Je kunt je profiel bijwerken via Profiel > Profiel bewerken.

De perfecte profielfoto 🤳

Andere leden willen weten wie jij bent. Ze willen met jou afspreken, niet met je kinderen, je hond, je motor of de vis die je hebt gevangen. Zorg dus dat je gezicht herkenbaar is op je profielfoto. Wat we zien op goede foto’s: mensen die lachen en in de camera kijken. Dat voelt toch alsof iemand je aankijkt en een lach met je deelt. Dat is een fijn begin!


Het helpt natuurlijk enorm als je een recente foto gebruikt waar je goed herkenbaar op bent. Dat kan best een beetje spannend zijn, om herkenbaar in beeld te komen. Toch is het de beste stap om later goede contacten met anderen te maken. Je laat zien wie je bent en dat je open staat voor contact. Die indruk geef je niet als je je op je profielfoto verstopt achter je kat of alleen een foto van je schaduw laat zien.


Goed om te weten: foto’s met kinderen erop worden verwijderd, om hun privacy en persoonlijkheidsrechten te respecteren.


Dus:

  • Begin met een recente profielfoto waar op je gezicht goed herkenbaar is.

  • Lachen naar de camera! Denk maar dat je nieuwe vrienden achter de lens zitten.


Interesses ✔️

In je profiel kun je 20 interesses opgeven. Daarmee laat je zien wat jou interesseert. Interesses kunnen ook gebruikt worden om de juiste mensen uit te nodigen voor een activiteit.


Kies bij je interesses een mix van algemene interesses en een paar interesses die heel specifiek voor jou zijn.


  • Algemene interesses: helpen je om bij veel anderen in beeld te komen en meer uitnodigingen te krijgen. Er zijn veel mensen die van wandelen houden, graag een terrasje pakken en humor hebben.

  • Specifieke interesses: helpen je om andere leden te vinden die goed bij jou passen. Er zijn misschien minder leden die ook diepzeeduiken, marathon lopen of haiku’s schrijven, maar je hebt met die mensen meteen veel meer om over te praten.


Probeer bij het zoeken een paar woorden die bij je interesse passen of een paar verschillende spellingen. Sommige interesses duiken een paar keer op, bijvoorbeeld “Marathon” en “Marathon 🏃‍♀️”. Je kunt zelf een nieuwe versie toevoegen, maar kies er liever een uit de lijst. Zo weet je zeker dat er al anderen zijn die die versie gebruiken en heb je meer kans op uitnodigingen.


Dus:

  • Kies een paar algemene interesses

  • Kies een paar specifieke interesses die bij jou passen

  • Kies bij voorkeur interesses uit de lijst


Profielbeschrijving ✍🏻

“Hallo, ik ben nieuw bij Meet5” is de standaardtekst die in je profiel staat. Die tekst kan natuurlijk waar zijn. Toch zegt dat weinig over jou als persoon. Je hebt eigen hobby's en interesses, je bent misschien op zoek naar een bepaald type activiteit, misschien heb je een gevleugelde uitspraak die jouw levenshouding uitdrukt... Dat is allemaal veel interessanter. Dus weg met die standaardtekst!


Als je niet weet wat je moet schrijven, kun je altijd dit voorbeeld invullen:


Hoi, ik ben [je naam]. Ik ben [leeftijd] jaar oud en woon al [aantal] jaar in [woonplaats]. Na het werk ben ik meestal bezig met [een hobby]. In het weekend neem ik de tijd voor [nog een hobby]. Ik hou van [gerecht], drink graag een [lievelingscocktail] en hoop bij Meet5 mensen te leren kennen die van [hobby] houden.


Kies hier vooral voor hobby’s en interesses die je graag met anderen wilt delen. In je eentje een boek lezen kan heerlijk zijn, maar hier is het handiger om te vertellen over je voorliefde voor wijn proeven of salsa dansen.


Een goede profielbeschrijving is kort, vrolijk en concreet. Vermijd termen als “leuke dingen doen”. Je tekst komt veel meer tot leven als je vertelt wat voor leuke dingen je bedoelt.


Eerlijk zijn 🤞🏻

We zijn blij met creatieve en opvallende profielen in de app. Laat maar zien wie je bent en wat jou bijzonder maakt. Hoe eerlijker je bent in je profiel, des te meer kans heb je om nieuwe mensen te leren kennen die echt bij jou passen. Geef dus ook liever je echte leeftijd en je echte voornaam op.


Je volgende activiteit

Met je bijgewerkte profiel kun je natuurlijk meteen een activiteit organiseren waar je zelf zin in hebt. Kijk bijvoorbeeld nog eens naar je interesses en vraag je af hoe je die met nieuwe mensen zou kunnen delen. Ga je ergens je lievelingscocktail drinken, samen een marathon bezoeken of gewoon lekker een avondwandeling in het park maken?


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page