top of page
  • Foto van schrijverJelle

Meet5 groepschat-ijsbrekers

Nieuwe mensen tijdens activiteiten ontmoeten is spannend. Wil je deze drempel verlagen? Dan helpt chatten met elkaar. Als je je aanmeldt voor een activiteit, kan je gratis de groepschat gebruiken om anderen van tevoren te leren kennen.

Maar waar praat je dan over? In dit blogartikel een paar ijsbrekers:

1.      Jezelf voorstellen aan anderen

2.      Anderen leren kennen door vragen te stellen

3.      Details met elkaar afspreken.


Lees snel verder en ervaar hoe je de groepschat optimaal kunt gebruiken.


1. Stel jezelf voor

Door jezelf voor te stellen in de chat, weten anderen beter wie je bent. Houd je voorstelrondje lekker kort, maar vertel zeker een aantal leuke feitjes.


“Hoi, ik ben Jelle! Ik ben voor mijn werk naar Frankfurt verhuisd en ik zoek nieuwe vrienden in de omgeving. Ik ben dol op voetbal, Italiaans eten en ik spreek vijf talen. Ik heb nog nooit meegedaan aan een Meet5-activiteit, dus ik vind het nog wel een beetje spannend…”


TIP: Laat zien wie je bent met een goede profielfoto- en omschrijving en met trefwoorden. Zo kunnen andere Meet5-leden zien of jullie hobby’s en interesses delen.


TIP2: Vind je je eerste activiteit spannend? Zeg het hardop! Je zult merken dat je er niet alleen voor staat. Ervaren Meet5-leden helpen je graag op weg!


2. Stel vragen

Wil je andere deelnemers beter leren kennen? Stel dan een vraag in de groep! Deze hoeft niet moeilijk of creatief te zijn. Uit een simpele vraag ontstaat vaak al een leuk gesprek.


“Superleuk die tapasavond! Doet me meteen weer denken aan mijn vakantie in Spanje. Zijn jullie al eens in Spanje geweest? En wat was jullie favoriete bestemming?”


Vragen die je kunt stellen:

- Outdoor: Wat is het mooiste wandelrondje dat je ooit gelopen hebt?

- Eten en drinken: Wat is jullie favoriete keuken

- Festivals: Aan welk festival heb je de mooiste herinneringen en waarom?

- Spelletjes: Wat is je meest favoriete bordspel?

- Cultuur: Welk museum raad jij een ander het beste aan

- Muziek: Naar wat voor muziek luister je tijdens een werkdag?

- Reizen: Hebben jullie voor de zomervakantie nog plannen?


TIP: Durf het initiatief te nemen. Domme vragen bestaan niet😁


3. Spreek dingen met elkaar af.

En dan komt je activiteit dichterbij. Waar spreken we af? Hoe kunnen we elkaar herkennen? Probeer dit van tevoren ook af te stemmen. Ontmoet elkaar bijvoorbeeld bij een makkelijk te vinden trefpunt, zoals de ingang van een restaurant. Of vertel de andere deelnemers wat voor kleding je draagt. Zo kunnen jullie elkaar aan het begin van de activiteit probleemloos vinden.

 

Hoi, ik kan niet wachten op de stadswandeling in Rotterdam! Laten we afspreken voor de ingang van het Nieuwe Luxor Theater. Ik draag een rode jas en een blauwe spijkerbroek!


TIP: Zet je meldingen voor groepschats aan, zodat je goed op de hoogte bent van eventuele last-minute wijzigingen.


Bonustip: Blijf met elkaar praten:

De sleutel tot een succesvolle activiteit met elkaar is communicatie. Hoe meer je met elkaar praat, des te beter je de groep leert kennen en des te meer vragen er van tevoren al worden beantwoord. Waar wacht je dus op? Meld je aan voor een groepsactiviteit en breek het ijs!


TIP: Je kunt veel van deze ijsbrekers natuurlijk ook gebruiken tijdens de activiteit zelf!Ontdek leuke activiteiten bij jou in de buurt!

 Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page