top of page
  • Foto van schrijverFrank

Overtuig deelnemers met je beschrijving

De Meet5-community groeit. Er zijn steeds meer leden en die organiseren steeds meer activiteiten. Hartstikke leuk natuurlijk! Het betekent ook dat veel mensen iets minder precies naar activiteiten kijken.


Wil je toch veel aanmeldingen krijgen, dan helpt het om je activiteit zo leuk mogelijk te beschrijven.

Interesse begint bij een pakkende titel

Je opent de Meet5-app en scrollt door de lijst met activiteiten. Waar let je op? Waarschijnlijk op de titel van de activiteit. Pas als de titel aanspreekt, lees je de hele beschrijving. Dat doen andere leden net zo.


Een goede titel is concreet en informatief.


Dus niet: “Gewoon gezellig samen”

Maar juist: “Samen koffie drinken bij Café Lukas”


We hebben het zelf geprobeerd met onze wandelingen. Sinds we in de titel vermelden hoeveel kilometer er gelopen wordt, gaan er meer mensen mee.


Oude versie: Stadswandeling door Alkmaar

Nieuwe versie: Stadswandeling: Alkmaar (7km)De beschrijving overtuigt mensen

Mensen die de activiteit bekijken, lezen dan je beschrijving. Ze willen wat feitelijke informatie krijgen en een gevoel voor de sfeer van de activiteit. Als je daar alleen een paar steekwoorden neerzet, komt die informatie wel over, maar klinkt het niet erg gezellig.

Door wat meer te beschrijven komt jouw persoonlijkheid en enthousiasme door in de tekst. En je zorgt er meteen voor dat je later in de chat minder hoeft uit te leggen. Mensen weten waar ze zich voor aanmelden.


Zo maak je meer van je beschrijving (voorbeelden)

We laten je een paar voorbeelden zien van activiteiten die nog veel leuker beschreven kunnen worden. Klik op de versies om ze te lezen.


Vermeld de praktische details

Er moeten altijd een paar dingen geregeld worden. Als je die zelf al regelt, of een voorstel doet, is het voor iedereen makkelijker om in te stappen.

Eerste versie


Helemaal geen slecht begin. Maar er moet in de groepschat nog wel het een en ander geregeld worden. Dat kan voor iedereen makkelijker!


Herschreven versie

Je hoeft alleen de details van jouw comedyavond nog toe te voegen.


Trouwens, dit is een verzonnen activiteit. We zouden willen dat we grappig genoeg waren voor een comedyshow 😀


Laat zien dat je er moeite voor hebt gedaan

Als de organisator er zin in heeft, steekt dat enthousiasme de hele groep aan. Dat begint bij de beschrijving van je activiteit.


Eerste versie


Een beschrijving hoeft in perfecte volzinnen. Toch staat het wel verzorgder als je hoofdletters en hele zinnen gebruikt. Dat geeft de indruk dat je het als organisator ook belangrijk vindt om er iets leuks van te maken.


Herschreven versie


Je hoeft alleen de details van jouw bierproeverij nog toe te voegen.


Beantwoord vast de belangrijke vragen

Als je de basisvragen vooraf beantwoordt, hoef je daar later in de groepschat niet mee bezig te zijn. Je geeft mogelijke deelnemers ook meteen een heel goed idee waar ze zich voor aanmelden.


Eerste versie


Je weet ongeveer wat je gaat doen en wat dat kost. Maar kun je nu besluiten dat je meedoet?


Herschreven versie


Nu weten mensen of ze de afstand aankunnen, waar ze voor betalen en dat ze met een gids op pad gaan. Ze kunnen zich de activiteit beter voorstellen en dus ook beter besluiten of ze meegaan.


Zet de toon met je tekst

Mensen kopiëren elkaar al snel. Met een goede start kun je dus makkelijk een gezellige sfeer voor de activiteit opwekken.


Eerste versie


Dat klinkt alsof de organisator alleen maar bezig is met alles wat er mis kan gaan. De tekst beschrijft voor het grootste deel wat iemand niet wil gaan doen. Diezelfde informatie kunnen we een stuk vrolijker verpakken.


Herschreven versie


Je hoeft alleen de details nog toe te voegen. Vergeet ook niet om de reservering vast te maken.


De titel en beschrijving geven mensen de eerste indruk van de sfeer bij een activiteit. Als je vrolijk en enthousiast schrijft, zet dat de toon voor de activiteit. Dat zie je dan al snel in de groepschat en tijdens de activiteit terug. 


 

Wil je nog eens naar je eigen activiteiten kijken? Je vindt ze in de app bij Voor mij > Mijn.


En als je nu zin hebt gekregen om een activiteit te plannen, kun je meteen beginnen:


Recente blogposts

Alles weergeven

Komentar


bottom of page